Budapest Open Dance Festival | 2018. február 17-18.

Pro/Am táncversenyek Magyarországon

Pro/Am táncverseny Magyarországon

Magyarországon 2014 óta van lehetőség Pro/Am táncversenyen részt venni. Kezdetben még csak a hazai táncosok számára voltak elérhetők a budapesti versenyek, mára azonban már a nemzetközi mezőny részére is nyitva állnak a kapuk.

De mi is az a Pro/Am? Egy verseny amatőr táncosoknak, akik ezen a napon ugyanúgy a táncparkett ördögének érezhetik magukat, akár a profik. Gyönyörű ruha, hozzá illő smink és frizura és egy profi partner segít abban, hogy a versenyzők a legjobbat hozzák ki magukból ezen a napon.

Hiszen a tánc az amatőr versenyzők számára is egy nagy szerelem. Szenvedély, ami magával ragad, kitép a hétköznapok rohanó vagy egyhangú világából. A táncban mindenki önmaga lehet, esélyt kap arra hogy gondolkodás nélkül, szabadon átadhassa magát érzéseinek.

Sokan vannak akik nem elégszenek meg azzal, hogy csak úgy “eltáncolgassanak” valahol, szeretnének fejlődni, egyre jobban elmerülni a tánc világában. Rengeteg oka lehet annak, hogy valaki nem talál vagy nem is akar magának táncpartnert találni, mégis vonzza a parkett és szeretné megméretni magát. Szeretne belépni abba a rengeteg munkát igéynlő, de mégis oly sok nagyszerű élménnyel kecsegtető, csillógó világba.

Az ő rendelkezésükre állnak a tánctanárok, profi versenyzők, akik oktatóként, mentorként, táncpartnerként állnak a lelkes versenyzők mellett, akik így megkapják a lehetőséget a fejlődésre és a versenyzésre. Ismerik a táncosok erősségét, gyenge pontjait és képesek úgy táncolni egy versenyen, hogy versenyző partnereik úgy tudják a legjobbat nyújtani hogy közben maximálisan élvezik a versenyt.

Az eddig megrendezett Pro/Am versenyekről elmondható, hogy a versenyek jó hangulatban teltek és a résztvevők nagyon pozitív élményekkel tértek haza. Reméljük, ezúttal még több versenyző lép majd parkettre és a Latin táncok mellett a Standard, American Smooth, American Rhythm, Karibi és Tangó stílusokban is láthatunk majd versenyzőket!